Een stukje Venetië in kasteeldomeinen Groenenberg en Gaasbeek

tientallen personages uitgedost in prachtige venetiaanse kostuums scheppen op zondagnamiddag 4 augustus 2019 de kasteelparken in gaasbeek kleurrijker dan ooit tevoren. In een processie paraderen ze van het kasteel van groenenberg naar de museumtuin van gaasbeek, waar je met hen op de foto kan. Venetiaanse maskers pleit sinds mensenheugenis tot de verbeelding. Vanaf het einde van de dertiende eeuw zouden de venetianen maskers dragen om hun sociale status te bedekken en anonimiteit te waarborgen. Odertussen is deze traditie wijdverspreid en zijn ook in belgië liefhebbers van het venetiaanse masker actief. Perfecte plaatjede menigte ‘regards vénetiens’ uit de administratief district namen neemt in januari deel aan de carnavalsoptocht in brugge, het venetië van het noorden. Start juni vind je ze back in de watertuinen van annevoie ( les jardins d’annevoi ) tussen namen en dinant. Nieuw op hun planning is het kasteelpark van gaasbeek, een romantisch park in de groene rand met een eeuwenoude geschiedenis en dus het perfecte beeldhouwwerk voor een venetiaanse parade. ”‘regards vénetiens’ klopte bij ons aan voor een fotoshoot in de rozentuin van het park van coloma in sint-pieters-leeuw. ” vertelt hilde groenweghe van persoonlijkheid en bos. “we zagen wel naslag in een samenwerking. Dit jaar plannen we voor het voorafgaand een processie door onze parken. Ik heb het sentiment dat dit aanslaat, want enkele weken voor het event opschrijven we op onze facebookpagina al meer dan 1. 500 geïnteresseerden. Als het event een bestseller wordt, kunnen we het jaarlijks herhalen. Zo ging het ook in annevoie, waar de venetiaanse processie elk jaar meer dan tienduizend bezoekers trekt. ” perfect uitstapjede processie op 4 augustus aanvang om 14u00 aan het kasteel van groenenberg en gaat door de parken van groenenberg en gaasbeek naar de museumtuin. Vanaf 14u30 tot 16u30 flaneren de personages in de museumtuin tussen de bezoekers en kan je met hen op de foto. Voor een toegangsticketje tot de museumtuin betaal je vijf euro ( kosteloos bij 18 jaar ). Parkeren doe je op de parkeergebouw van het park van gaasbeek, kasteelstraat 40 in 1750 lennik. In de museumtuin zal ook een echt italiaans koffiestandje staan. Dé perfecte bestemming voor een zomeruitstapje in inherent land dus.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.