Zonnepanelen werken het best op landbouwgrond, niet in de woestijn

landbouwers zijn actief op plekken die ook bijzonder geschikt zijn voor zonnepanelen, zo blijkt uit een nieuwe studie van de oregon state university ( osu ). Voor het plekken zonnepanelen op landbouwgrond moeten echter geen gewassen opgeofferd word : het zelfde stuk land kan gebruikt word voor zowel het opwinden van fotovoltaïsche energie als voor conventionele landbouw. In het engels wordt dat ‘agrivoltaics ‘ genoemd. ” onze prestaties wijzen uit dat er een gigantisch latent is voor samenwerking tussen zonne-energie en akkerbouw om betrouwbare energie te geeft ”, zei mede-auteur van de studie chad higgins. Higgins is hoogleraar aan het opleiding of agricultural sciences van osu. Voordien publiceerde hij, gezamenlijk met afgestudeerd individu en mede-auteur van deze studie elnaz hassanpour adeh, al onderzoek waaruit bleek dat zonnepanelen de produktie op droge, niet-geïrrigeerde landbouwgrond zelfs verhogen. Zonnepanelen plekken op weidegrond of velden zou dus kunnen zorgen voor grotere oogsten. ” er is een oud verwoord dat akkerbouw te veel kan produceren van alles. Dat hebben we ook vastgesteld met elektriciteit. Het blijkt dat landbouwers 8. 000 jaar geleden de beste plekken hebben gevonden om zonne-energie te verzamelen op globe ”, zo zei higgins in een persbericht van osu. Het blijkt dat landbouwers 8. 000 jaar geleden de beste plekken hebben gevonden om zonne-energie te verzamelen op aarde. Hoogleraar chad higgins van osu de prestaties van het onderzoek hebben resultaten voor het plekken van uitgestrekte zonneparken in de woestijn, iets wat nou veel gedaan wordt, zei higgins. ” zonnepanelen zijn selectief ”, zei higgins. “ hun efficiëntie daalt naarmate de panelen warmer worden. Dat lege land is heter, en hun productiviteit is lager dan ze zou kunnen zijn. ” er wordt doorgaans aan akkerbouw gedaan op plekken waar toereikend zon is, maar waar het toch niet te warm wordt. Dat is ook wat zonnepanelen ‘verkiezen ‘, en daarom zijn woestijnen minder geschikt. Een groot zonnepark in de woestijn in de vs-staat nevada, dat energie geleverd voor een luchtmachtbasis. U. S. Air force photo/airman 1st class nadine y. Barclay/public domain microklimaat de onderzoekers analyseerden voor hun studie de gegevens over de elektriciteitsproductie die verzameld werden door tesla. Tesla heeft vijf uitgestrekte zonneparken geïnstalleerd op landbouwgrond van de oregon state university. Ze keken meer bepaald naar de gegevens die elke 15 minuten verzameld werden aan de 35th street solar array die in 2013 geïnstalleerd werd aan de westelijke kant van de corvallis-campus van osu. De onderzoekers synchroniseerden de informatie van tesla met gegevens die verzameld werden door microklimaat-onderzoeksstations die ze in het zonnepark deponeren hadden en die de gemiddelde luchttemperatuur, de relatieve vochtigheidsgraad, de windsnelheid, de richting, de vocht van de aarde en de binnenkomende zonne-energie vastlegden. Op voetbeen van die gegevens ontwikkelde elnaz adeh een ledenpop voor fotovoltaïsche efficiëntie als een functie van de luchttemperatuur, de windsnelheid en de relatieve vochtigheidsgraad. ” we ontdekten dat als het koud is zonder, de efficiëntie beter wordt ”, zei higgins. “ als het heet is, wordt de efficiëntie slechter. Als het onvoorwaardelijk windstil is, is de efficiëntie slechter, maar een beetje wind maken het beter. Naarmate het vochtiger werd, deden de panelen het slechter. Zonnepanelen zijn net als mensen, ze zijn gelukkiger als het koel en verdord is, met een briesje. ” zonnepanelen in de woestijn in colorado. Visitor7/wikimedia commons/cc by-sa 3. 0 minder dan 1 procent aan de hand van satellietkaarten van de globe, pastte adeh vervolgens zijn ledenpop van fotovoltaïsche efficiëntie mondiaal toe, waarbij hij 17 algemeen aanvaarde types van bodembedekking bekeek, waaronder gedurende meer landbouwgrond, gemengde wouden, verstedelijkt locatie en savanne. De gevari\xeberde types werden dan gerangschikt naar waar een zonnepaneel het productiefst zou zijn, en landbouwgrond kwam er als beste uit, sneeuw/ijs als slechtste. Het ledenpop werd ook gebruikt om het latent vast te beweren van agrovoltaïsche elektriciteitsproductie om te voldoen aan de raming van de wereldwijde interpellatie naar elektriciteit door de wereldbank. Het bleek, zoals verwoord, dat als minder dan 1 procent van de landbouwgrond omgezet zou word naar zonneparken, vol zou kunnen word aan de wereldwijde vraag. De studie van higgins, adeh, stephen good van osu en marc calaf van utah state university is gepubliceerd in scientific reports van nature. Dit wetsartikel is gebaseerd op een persbericht van oregon state university.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.