Ook dit jaar geen regenboogvlag aan gemeentehuis

voor het kwint achtereenvolgende jaar wordt de regenboogvlag niet gehesen voor het raadhuis van drogenbos. Gedurende de gemeentebestuur van gisteren stelden de twee politieke fracties, go1620 en uf, een gezamenlijke motie voor om de regenboogvlag toch nog te ophijsen in het kader van de internationale dag onverenigbaar homofobie en transfobie, maar tot een humeur kwam het niet. Sinds 2015 weigert de meerderheid om deze actie te bemoedigen, waardoor drogenbos een van de twee gemeenten is ( in zowel stad als vlaanderen ) om deze symbolische actie te weigeren. ” dit jaar is een grenswaarde overschreden, vermits de meerderheid zelfs de humeur van de motie heeft geweigerd ”, klinkt het bij de oppositie. “ dit werd beslist na een bijzondere vergadering gedurende de schorsing van de gemeenteraad. ” bij bericht van deze beslissing stonden alle gemeenteraadsleden van go1620 en de uf op en verlieten de zitting. “ een tegenpartij moet zijn rol kunnen uitoefenenen in staat zijn om alle onderwerpendie betrekking hebben op het leven van de drogenbossenaars te bepraten en te stemmen, buiten taboes ”, klinkt het. “ deze ondemocratische situatie zal geworden gerapporteerd aan de regent van vlaams-brabant. Wij betreuren de bericht die hierdoor wordt uitgedragen in drogenbos. Dit is niet de bericht waarmee we onze gemeente verlangen associëren. ” de burgemeester van drogenbos liet in het oorzaak kennen dat aan een raadhuis neutraliteit hoort te heersen.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.