Grote bosbrand uitgebroken in de buurt van Athene in Griekenland

meer dan 160 brandweerlieden bevechten een door hevige wind aangewakkerde bosbrand op een zestigtal km van athene, zo bezitten de autoriteiten permitteren weten. De brand is zaterdag afstammen in de bergen die de badplaats loutraki ten westen van de hoofdstad begrenzen, zegt de brandweer. Het vuur woedt nabij de top van het gebergte. Aan de blusoperaties gebruiken ook vier vliegtuigen en zes helikopters deel. De autoriteiten bezitten na het ontvluchting van de brand geheel getal mensen uit een kloostergebouw geëvacueerd, en benadrukken dat geen enkelvoudig ander woongebied wordt bedreigd. Zondag ontstond ook een brand op het eiland zakynthos in de ionische zee. Daar zijn twee zuidelijke dorpen en een onderdak ontuimd. Haast 120 toeristen zijn naar een andere mogelijkheid op het eiland gebracht.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.