Meyrem Almaci is na twee stemronden herkozen als voorzitter van Groen

meyrem almaci navolgen zichzelf op als voorzitter van groen. op het ledencongres van groenkleurig in stad haalde almaci tezamen met haar running mate dany neudt 53, 2 procent van de stemmen. neudt wordt de ondervoorzitter van de partij. er waarden drie kandidaten voor het voorzitterschap van groen. de leden van de partij konden selecteren tussen meyrem almaci, björn rzoska ( fractieleider groenkleurig in vlaams parlement ) en christophe steyaert, de ondervoorzitter van groenkleurig in brugge. björn rzoska nam deel aan de verkiezingen met rina rabau. christophe steyaert vormde een tandem met charlotte storme. gedurende de eerste stemronde haalde geen van de kandidaten de must helft plus een van de stemmen. in een tweede stemronde – waarbij gekozen moest werd tussen de twee best scorende kandidaten uit de eerste cirkel – haalde almaci het dus vrij nipt van rzoska met 53, 2 procent. björn rzoska feliciteerde almaci direct na de tijding van het eindzege van de stemming. de 40-jarige meyrem almaci navolgen zichzelf dus op als voorzitster van groen. “ er is al heel veel bruin en grijsharig in ons politieke landschap. aan ons de taak om helder groenkleurig te zijn. vreselijk veel mensen zoeken vandaag hoop en kijken daarvoor naar ons. het is aan ons om hen dat te bieden. want wij zijn de partij van het goede leven ”, zei almaci. de nieuwe ondervoorzitter dany neudt is 45 jaar oud en woont in gent. momenteel werkt hij als kabinetschef van boten bram van braeckeveldt in gent. het is zijn eerste lastgeving op binnenlands niveau, maar hij brengt intussen likken ervaring binnen. ” van kif kif tot het gentse arbeidspact, van directeur in de profit tot kabinetschef, ik werk graag achter de schermen en sta klaar om tezamen met meyrem de partij naar nieuwe horizonten te brengen. met ons ongelijkheid “ lef en hoop ” zijn we intussen klaar voor de toekomst ”, zei neudt. almaci en neudt bedankten de andere kandidaat-duo’s, en richtten hun blik op de toekomst. “ groenkleurig is uitgegroeid tot een middelgrote partij. we staan in het middelpunt van het politieke debat. we rijwegen! Mensen kijken naar ons voor rechtvaardigheid, goed bestuur en échte oplossingen. in deze dolgedraaide aarde moeten wij hen vastberadenheid en gemoedsrust geven. ”

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.