Stad bemiddelt tussen Koninklijke Halse Sportclub CVBA en SK Pepingen – Halle.

pieter busselot, boten van ontspanning, laat weet dat de stad halle probeert te bemiddelen tussen de koninklijke halse sportclub cvba en sk pepingen – halle. De voetbalploeg ziet het niet zitten hoge huurgelden te ombrengen aan de cvba die de accommodatie in erfpacht heeft. “het lamme guiche-stadion is als sinds mensenheugenis het uithangbord van één van onze topploegen. Dus wenst uiteraard de stad dat er een sportieve oplossing komt tussen de koninklijke halse sportclub cvba en sk pepingen – halle. Het was ook om die excuus dat de stad de terreinen van lamme guiche 10 jaar geleden aankocht voor 262. 000 euro en in erfpacht gaf voor één symbolische euro aan de cvba. Tevens werd er een subsidie vrijgemaakt van ruwweg 100. 000 € om enkele broodnodige investeringen uit te voeren”, zegt pieter busselot. “dit met de overeenkomst dat de cvba als erfpachthouder voortaan de uitbating voor zijn rekening nam maar ook alle verdere kosten en investeringen. Dus op juridisch vlak is de cvba het eerste aanspreekpunt voor de stad. Alle afspraken die de cvba en de vzw ( sk pepingen-halle ) onder elkander maakten toebehoren tot de inwonende kookplaats van allebei verenigingen. ” hoge huur “maar toen verstaanbaar werd dat het water onderwijl nogal diep was tussen de cvba en de vzw, bezitten we op eigen begin allebei partijen samengebracht voor een constructief bespreking en gevari\xeberde voorstellen geformuleerd. Maar een contract werd er nog niet bereikt. De erfpachthouder is immers van zienswijze dat men niet kan vooruitzien dat er geïnvesteerd wordt in een sportgebouw buitenshuis dat er huur gevraagd wordt. De vzw anderzijds wenst de huurinvesteringen te beperken. Als stad bezitten we begrip voor allebei standpunten. Maar we zijn ervan overtuigd dat we – met een sportieve ingesteldheid en de nodige goodwill van allebei partijen – tezamen de bal opnieuw strijdig de touwen kunnen werken van het lamme guiche-stadion. De stad wil als sportief bemiddelaar allebei partijen dan ook zo snel bestaanbaar opnieuw rond de leestafel krijgen”, aldus de schepen.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.